Samen anders stemmen! Het kan na 12 september!

We vinden de stem die we momenteel tijdens verkiezingen mogen uitbrengen een stem zonder waarde. Waarom stemmen op één partij, als die partij zelf niet weet welke punten het overeind kan houden in formatiebesprekingen met drie of wellicht vier andere partijen? Dan is onze ‘formele’ stem ritueel en feitelijk ‘waardeloos’. Die verdwijnt op een grote hoop. Terwijl je, ook na de verkiezingen wanneer het er echt om gaat, richting aan je stem wilt geven.

Tijd voor discussie dus.
En voor frisse, nieuwe ideeën.

Regeren gebeurt in coalities. Ons frisse idee is dan ook dat je op coalities en coalitieprogramma’s moet kunnen stemmen. Dan weet je wat jouw stem waard is, wanneer jouw coalitie gaat regeren. Zo kun je richting aan je stem geven. Via Zostemikwijzer.nl willen we dit laten zien. Je kunt als stemmer aangeven wat je zeker weet: in welke wereld jij na 12 september wilt leven. En het systeem laat jou dan zien welke coalitie daar het hardst aan gaat werken.

#mijnwereldcoalitie

Jouw wereldcoalitie visualiseren we op een ouderwetse stemposter. Die deel je via social media of als print, voor het keukenraam. Door de poster te delen laat je zien welke coalitie jij na 12 september wenst en waar deze zich mee bezig moet gaan houden. We keren het om: partijen hoeven ons niet te vertellen wat ze voor ons kunnen betekenen, we laten partijen zien wat we van ze willen en in welke coalitie ze daaraan moeten gaan werken.

Geef je stem richting, beïnvloed de politiek met jouw formatieadvies!

Met je stemposter en de keuze voor jouw ‘wereldcoalitie’ geef je jouw stem richting. Bovendien beïnvloed je de coalitieonderhandeling met jouw ‘informele formatieadvies’. Zo is Zostemikwijzer.nl de enige stemwijzer die vooral ook NA 12 september relevant is!